menusearch
mehnavaz.ir

باغ شاهزاده ماهان

سایت مهنواز در حال تکمیل اطلاعات جاذبه های گردشگری استان ها است
این سایت به فروش می‌رسد. با ایمیل mehnavaz@gmail.com در ارتباط باشید
مرجع تخصصی گردشگری و مهمان نوازیآگاهانه و با اخلاق سفر کنیم
جستجو
ورودعضویت

باغ شاهزاده ماهان | کرمان - استان کرمان

  • faceمناسب برای :
  • جوان و میانسال
  • سالمند
  • خانوادگی
  • lockبازدید :
  • lockامنیت :
  • بالا
  • hotelامکانات اقامت :
  • مهمانسرا
  • چادر زدن :
  • ممنوع
  • local_parkingجای پارک :
  • پارکینگ در نزدیکی
  • roomدسترسی :
  • آسان
آدرس :
استان کرمان - شهرستان کرمان - 2 کیلومتری شهر ماهان
شماره تماس :
ساعت دسترسي :
سطح هزينه :
هزينه ورودیه اتباع ايراني :
هزينه ورودیه اتباع خارجي :
سال ساخت :
1276
کاربري گذشته :
کاربري فعلي :
زمان بازدید :
مدت پيشنهادي بازديد :
بهترين ماه يا فصل براي بازديد :
بهار، اوایل تابستان و پاییز
آدرس : استان کرمان - شهرستان کرمان - 2 کیلومتری شهر ماهان
شماره تماس :
زمان بازدید:
هزینه :
منطقه :
اصلاح و ویرایش
بستن
سلام همراه گرامی، ممنون از توجه و دقت نظر شما
error_outline لطفا اطلاعات نادرست نوشته شده در این مکان را گزارش داده و اطلاعات بیشتری اگر دارید حتی المقدور با ذکر منبع بیان کنید .

باغ شاهزاده یا باغ شازده یکی از زیباترین باغ‌های تاریخی ایران محسوب می‌شود. این باغ در حدود 2 کیلومتری شهر ماهان و حوالی شهر کرمان و در دامنه کوه‌های تیگران واقع شده و مربوط به اواخر دوره قاجاریه است. ارتفاع این منطقه از سطح دریای آزاد 2020 متر است. این باغ مساحتی قریب به 5/5 هکتار دارد. دو مجموعه شرقی و غربی دارد. کوشک یا همان عمارت‌های آن بسیار زیباست و به صورت دو آشکوبه ساخته شده‌است و سر در آن از معماری خیلی زیبایی برخوردار است که آن را از سایر باغ‌های ایرانی متمایز و ممتاز می‌سازد. فواره‌های آن چشم هر بیننده‌ای را نوازش می‌دهد. این فواره‌ها که در طول باغ قرار دارند زیباترین فواره باغ‌های ایرانی هستند. زیرا سایر باغ‌های ایرانی کمتر فواره داشته‌اند و یا اگر داشته‌اند به این زیبایی نبوده‌اند. فواره‌های زیبای باغ شاهزاده بر اساس اختلاف ارتفاع و نه هیچ نیروی دیگری فعال هستند که این خود دلیلی بر هوش و ذکاوت مردمان کرمان زمین است. طول باغ شاهزاده کرمان 407متر و عرض آن 122 متر است. و بزرگترین و زیباترین باغ تاریخی ایرانی محسوب می‌شود. این باغ همه ساله و به ویژه در فصل تابستان و بهار شاهد بازدید تعداد بیشماری از گردشگران از نقاط مختلف کشور است که این باغ دیدنی و دلفریب را برای تماشا انتخاب می‌کنند .

اطلاعات بیشتر باغ شاهزاده ماهان
نمایش کمتر
نام باغ شاهزاده ماهان
نام هاي ديگر باغ شازده
وجه تسمیه
مختصات جغرافيايي 30 درجه و 1 دقیقه عرض شمالی و 57 درجه و 17 دقیقه طول شرقی
30°01!29.3%N+57°16!57.7%E
دوره تاریخی دوره قاجاریه، حدود سال های 1306 تا 1309 هجری قمری
دستور ساخت به دستور عبدالمجید میرزا ناصرالدوله فرمانروا والی کرمان در دوره قاجار
طراحان و سازندگان میرزا عباس خان مهندس باشی فرزند میرزا رضا مهندس باشی و نور علیشاه ناظر التولیه فرزند سید هدایت الدین متولی باشی آستانه شاه نعمت الله ولی
سال شروع ساخت
سال افتتاح رمضان 1309 ه.ق، مصادف با اول فروردین 1272 ه.ش و آوریل 1893میلادی
سال ثبت ملي بنا 1354 هجری شمسی توسط اداره باستان شناسی وقت خریداری و به شماره 966 ثبت ملی ایران گردید
سال ثبت جهاني يونسکو تیرماه سال 1390 هجری شمسی
شاخصه اصلی مطبق بودن باغ و سیستم آبرسانی و فواره ها بدون پمپاژ برقی
اندازه و مساحت طول باغ 407 متر و عرض آن 122 متر#$اختلاف سطح بالاترین سطح باغ تا سردر ورودی = 14.5 متر#$مساحت کلی باغ به همراه ایوان ورودی = 7.5 هکتار
جنس
مصالح به کار رفته خاک و گچ
موارد دیگر نوع و جهت ساخت بنا = به صورت طولی - پلکانی ؛ به صورت شرقی - غربی
حوض
فواره
کوشک و عمارت
آیینه کاری
ويژگي جغرافيايي
باغ شازده در حدود 2 کیلومتری شهر ماهان و در نزدیکی شهر کرمان و در دامنه کوه‌های تیگران در مختصات جغرافیایی ۳۰ درجه و ۱ دقیقه عرض شمالی و ۵۷ درجه و ۱۷ دقیقه طول شرقی قرار گرفته و بلندای آن از سطح دریای آزاد ۲۰۲۰ متر است .این باغ زیبا و سرسبز با آب و هوای معتدل همراه با نسیم ملایم به مانند واحه ای در دل کویر خودنمایی می‌کند .
ويژگي خاص
وجود باغی سرسبز در دل کویر یکی از دلایلی است که این اثر را همچون یک معجزه شکل داده و حیرت همگان را برانگیخته است. سر در این باغ از معماری زیبایی برخوردار است که آن را از سایر باغ‌های ایرانی برجسته می‌سازد. در باغ فواره‌ها یا آبفشانهایی نیز وجود دارد که در درازای باغ قرار دارند و از زیباترین فواره‌های باغ‌های ایرانی هستند و کمتر باغی را می‌توان یافت که این تعداد از فواره را در خود جای داده باشد. فواره‌های باغ شاهزاده بر پایه نیروی اختلاف ارتفاع، به کارگیری شیب و بدون استفاده از هیچ نیروی دیگری فعال هستند.
مسير دسترسي
این باغ در 35 کیلومتری مرکز کرمان و حدود 2 کیلومتری ماهان قرار دارد و بهترین راه برای رفتن به این منطقه استفاده از خودروی شخصی است .برای رسیدن به این باغ باید وارد جاده‌ی کرمان-بم شوید و با طی ۲۵ کیلومتر به آن برسید .
ماشين شخصي
اتوبوس
مترو
مسير پياده
بخش هاي مهم براي بازديد
نخستین جایی که با آن روبرو شده و شما را مجذوب می‌کند سردر این باغ است که چون تاجی باشکوه در آغاز باغ قرار دارد. از بیرون که تماشا کنید این سردر مثل قاب عکسی محوطه زیبای داخل را دربر گرفته و بسیار تماشاییست. بنای سردر دو طبقه هست و بسیار هنرمندانه طراحی شده است. طبقه دوم این بنا برای سکونت طراحی شده و طبقه پایین راهروی ووردی باغ است. این بنا هم نقش ورودی دارد و هم به دلیل وجود اتاق هایی در طبقه ی بالایی آن به عنوان سکونتگاه و منظرگاه ( محلی برای تماشای مناظر ) نیز کاربرد داشته است. از سردر که عبور کنید با باغی زیبا مواجه می‌شوید که سطحی طبقه طبقه دارد و با جوی‌های زیبا، استخرهای دلربا، فواره‎هایی زیبا و بلند و درختان سربه فلک کشیده و تنومند تزئین شده است. در تماشای این فواره ها دقت داشته باشید که تنها با اختلاف سطح و بدون هیچ پمپاز برقی ای فعال هستند. همچنین عمارتی در بالای باغ وجود دارد که به عنوان سکونت‎گاه همیشگی یا تابستانی برای مالک استفاده می‌‏شده است با نام عمارت شاه نشین یا بالاخانه. برای رسیدن به این بنا باید بر روی سطح حیاط که با مخلوطی از قلوه سنگ و ملات سیمان فرش شده است، قدم زد. ایستادن در ایوان بالاخانه و نظاره ی باغ تصویر متفاوت دیگری را در ذهنتان نقش می‌کند که هیچوقت از خاطرتان نخواهد رفت. محوطه ای از باغ نیز به عنوان حیاط خلوت در پشت این عمارت قرار دارد. علاوه بر آن این باغ دارای حمام زیبا و بزرگی در بالای باغ و در پشت دیوار پیرامونی استکه آن هم معماری هنرمندانه ای دارد. دیدار از غرفه های سوغاتی فروشی که در برخی از اتاق های مجموعه قرار دارد نیز خالی از لطف نیست.
امکانات خاص
رستورانی در این مجموعه قرار دارد که در عمارت اصلی باغ و فضای باز اطراف آن از شما پذیرایی می‌کند همچنین فضایی برای صرف چای وجود دارد و امکان استفاده از اینترنت رایگان را نیز فراهم آورده است .
اگر قصد شب ماندن و لذت بردن از تجربه خواب در میان این باغ زیبا را دارید مهمانسرای باغ با امکاناتی نسبتا مناسب میزبان خوبی برای شما خواهد بود .
برخی از اتاق‌های مجموعه به صورت غرفه هایی برایفروش سوغاتی و انواع گلیم و فرش درآمده اند و بازدید از آنها خالی از لطف نیست .
امکان اسب‌سواری نیز در اطراف این باغ فراهم است و می‌تواند تجربه ای لذتبخش را برایتان رقم بزند .
علاوه بر این ها امکانات بیشتری در شهر ماهان با فاصله حدود 2 کیلومتری از این باغ وجود دارد.
وسايل مورد نياز
برای بازدید از این مکان وسیله خاصی نیاز نیست. وسایل شخصی به همراه داشته باشید اما بهتره که کفش مناسب پیاده روی بپوشید چون باید مسافتی را در باغ و بر روی سنگ فرش آن قدم بزنید. هوای داخل محوطه هم با بیرون اختلاف داشته و لطیف و مرطوب و گاهی خنک است در صورت لزوم و در برخی فصول لباس گرم همراه داشته باشید. دوربین عکاسی هم فراموش نکنید چون با مناظر فوق العاده زیبایی برخورد می‌کنید که حتما دلتان می‌خواهد‌ آنها را ثبت کنید .
داستان هاي محلي
بر سردر خانه بر روی طاق کاشی کاری شده جای چند قطعه کاشی خالیست. نقل است صاحب بنا فردی ستمگر و ظالم بوده. زمانی که معمار کاشی کار بنا مشغول تکمیل آن بوده است خبر مرگ این شاهزاده را به او می‌دهند و وی از خوشحالی تغار گچ را به دیوار کوبیده و از آنجا می‌گریزد به همین خاطر این کاشی ها نیمه کاره رها شده و جای خالیش تا امروز باقی مانده است.
در قصه ای دیگر نقل است که در زمان ساخت باغ، سنگ بزرگی سد راه کارگران می‌شود که کسی توان خرد کردن آن را نداشته است. کارگران به شاهزاده از فردی خبر می‌دهند که با وجودی که لاغر و نحیف بوده اما چشم های شوری دارد که به سنگ نیز اثر می‌کند. آن فرد از شاهزاده امان می‌خواهد که پس از چشم زدن سنگ کاری به او نداشته باشد و شاهزاده می‌پذیرد اما پس از اینکه فرد با چرخیدن دور سنگ آن را چشم زده و نرم می‌کند، شاهزاده دستور می‌دهد چشم های او را در بیاورند تا از گزند چشم شور در امان باشد.
حواشي
با تغییر کاربری قسمت هایی از این باغ به رستوران و مهمانسرا، در زمستان ۱۳۹۲ خبری منتشر شد در این خصوص که با هشدار رسمی یونسکو به سازمان میراث فرهنگی، در صورت تملک بخشهایی از این باغ توسط بخش خصوصی و تبدیل عمارت‌هایی از آن به اقامتگاه‌های گردشگران و مسافران، یونسکو اقدام به خروج نام این باغ از فهرست جهانی خود می‌نماید. در بیانیه یونسکو اعلام شده‌است که هرگونه تغییر و بازسازی اماکن تاریخی ثبت جهانی شده باید زیر نظر این سازمان و با اجازه آن انجام شود که حضور بخش خصوصی در بخش‌هایی از این باغ، از جمله موارد نقض این قانون محسوب می‌شود.
آب و هواي منطقه
خنک و معتدل
توصيه
باغ شازده روز ها جلوه ای خاص دارد که بسیار تماشاییست علاوه بر آن می‌توانید در رستوران مجموعه که در عمارت اصلی باغ و فضای باز اطراف آن از شما پذیرایی می‌کنند هنگام تماشای زیبایی های بی نظیر باغ غذایی لذیذ نیز میل کنید.
اما اگر شب هنگام نیز به این باغ سر بزنید با نورافشانی های زیبا، صدای آب روان در جوی ها که با موسیقی همنوا می‌شود و هوای خنکی که بر پوست می‌نشیند لذتی وصف نشدنی می‌برید.
بهار، اوایل تابستان و پاییز بهترین فصل برای دیدن باغ شازده است .
نمونه هاي مشابه
باغ ایرانی( persian garden ) نوعی خاص از معماری و ساختار باغ و کاخ سازی است که ایرانیان آن را ابداع و طراحی کرده اند. باغ هایی با درختان سر به فلک کشیده، گیاهان و گل های زیبا، آب های روان و فواره های دل انگیز.
از جمله باغ های ایرانی می‌توان به این موارد اشاره کرد : باغ پاسارگاد، باغ ارم، باغ عفیف آباد، باغ نارنجستان، باغ جهان نما، باغ دلگشا در استان فارس – باغ فین، چهلستون، باغ هشت بهشت در استان اصفهان - باغ نیاوران، باغ سعدآباد، باغ فرمانیه، باغ فردوس، باغ نگارستان در استان تهران - باغ فتح آباد، باغ شاهزاده ماهان در استان کرمان - باغ دولت آباد، باغ پهلوان پور، باغ گلشن طبس در استان یزد – باغ عباس آباد در استان مازندران – باغ اکبریه در استان خراسان جنوبی.
از این جمله تعداد 9 عدد باغ ایرانی شامل پاسارگاد، چهلستون، ارم، فین، عباس آباد، دولت آباد، پهلوان پور، اکبریه و شازده باغ هایی هستند که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند .
همچنین نمونه هایی در دنیا با معماری خاص باغ ایرانی وجود دارد از جمله تاج محل، آرامگاه همایون، باغ شالیمار در هندوستان و باغ بابر در افغانستان.
تاریخچه خطی

گونه های جانوری
گونه های گیاهی
کد های اخلاقی - رفتاری :
جاذبه های گردشگری در نزدیکی
پارک جنگلي قرق
پارک جنگلی قرقفاصله : 11 km
اماکن مهم در نزدیکی
نقشه گوگل باغ شاهزاده ماهان
باغ شاهزاده ماهان
 
نمای 360 درجه باغ شاهزاده ماهان
به علت تحریم بودن ایران، برای نمایش نمای 360 درجه، آی پی خود را تغییر دهید.
نزدیک ترین اماکن مهم
بعد از اینجا کجا برم ؟
کلام آخر :
ممنون که با سایت مهنواز همراه بودید. دلتون شاد، سفر هاتون به راه و یادمون باشه که مکان های گردشگری و جاهایی که سفر می‌کنیم برای ماندگاری و حفظشون نیاز به رعایت یک سری کد های اخلاقی رفتاری از طرف ما دارند. پس شعار مهنواز را فراموش نکنید : آگاهانه و با اخلاق سفر کنیم
6596
بررسی گردشگران
نوشتن بررسی
نقاط قوت
رفتار خوب کارمندان
خرید اینترنتی بلیط
نقاط ضعف
هزینه بالا نسبت به خدمات
بهداشت ضعیف
امتیاز گردشگران
نوع گردشگر
زمان سفر
زبان
تفکیک بررسی
نمایش 123 بررسی با تفکیک :
جدیدترین بررسی هاآرشیوخانوادگیآرشیوخیلی خوبآرشیو
پاک کردن همه
بهرام
بررسی خود را درباره باغ شاهزاده ماهان شروع کنید
امتیاز دهید
بهرام
فرزانه یوسفیخوزستان - اهوازسن : 20 تا 30 سالدرجه6گردشگر حرفه ای137 بررسی36 معرفی مکان67 امتیاز تشکر
مکانی زیبا برای طبیعت گردان
تاریخ بررسی 97/09/23
در بهمن 1397 به این مکان رفته ام
نقاط قوت
رفتار خوب کارمندانخرید اینترنتی بلیط
نقاط ضعف
هزینه بالا نسبت به خدماتبهداشت ضعیف
یکی از بهترین جاهایی که می‌شه برای سفر رفت. طبیعتی بکر و فراموش نشدنی. پیشنهاد می‌کنم حتما به این مکان سر بزنید و از جاذبه های اون دیدن کنید. از نظر من که خیلی جالب بود. شاید هزینش کمی بالا باشه ولی برای یکبار امتحان می‌ارزه. فضای مناسبی هم برای خانواده داره.
 انجيلي انجيلي انجيلي انجيلي
نوع سفر :همراه دوستان
مشاهده 9 بررسی فرزانه یوسفی در گلستان
پرسیدن سوال از فرزانه یوسفی درباره پارک جنگلی قرق
این بررسی مفید بود ؟
تشکر از فرزانه یوسفی4
نظرات
در اینجا تجربه، نظر و یا پرسش خود را در ارتباط با باغ شاهزاده ماهان بیان کنید و یا به نظرات دیگران پاسخ دهید.
0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید !
در صورتیکه می‌خواهید دیدگاه شما با نام کاربریتان ثبت شود وارد شوید دیدگاه شما با نام کاربری ثبت می‌شود
پاسخ به نظر
پاسخ به نظر
بستن
*نام شما
*ایمیل شما(اختیاری)
پاسخ شما با نام کاربری ثبت می‌شود
* پاسخ شما

شبکه های اجتماعی :
دسترسی سریع در این صفحه

گالری تصاویر

نقشه گوگل

نمای 360 درجه

آدرس

توضیح کوتاه

offline_pin

امکانات

اطلاعات ویژه

اطلاعات فنی

تاریخچه خطی

گونه های جانوری

گونه های گیاهی

کد های اخلاقی رفتاری

نزدیکترین اماکن

بعد کجا برم

مکان های مشابه

question_answer

پرسش و پاسخ

دانشنامه
گردشگری پایدار _ Sustainable Tourism _ به این معناست که صنعت گردشگری در عین سوددهی اقتصادی و اجتماعی، کمترین تاثیر مخرب را بر تاریخ و فرهنگ جامعه میزبان و همینطور محیط زیست داشته باشد و در حفظ و بهبود وضع آن تلاش کند.
رفتن به بالا
بستن
ورود به مهنوازورود به مهنواز
کد امنیتی :کد امنیتی
می خواهید ثبت نام کنید ؟
عضویت